ACT универсална

Код: 20403

12.00 лв.

В наличност
10 ден

Безплатна доставка при минимум 3 броя

ACT Кърпа универсална

Предлагаме я в два цвята: Светло-синьо и пясъчно-жълто.

Микрофибърна кърпа за общо почистване на твърди повърхности. Мек, фин и ефективен материал за отлично почистване.

Actex ® влакна

Параметри: 32 х 32см

Компанията VIKAN е производител на кърпите ACT – признати за световен лидер в микрофибърните технологии.

Оригиналната шведска концепция за екологично почистване само с добавяне на вода.

Ние вярваме в едно бъдеще с по-чиста околна среда и по-високо качество на живот за всички хора по света“ – това е визията на шведската компания ACT – Advanced Cleaning Technics, част от концерна VIKAN AB. Кърпите ACT®от ултрамикрофибър помагат за опазване на околната среда, тъй като намаляват потреблението на химикали и почистващи препарати с до 90 %, предпазват здравето ви, спестват ви пари и време.

Как влакното ACTEX® почиства толкова добре?

При почистване с мокра кърпа по традиционния метод замърсяването само се размазва и не се отстранява изцяло. След почистването остава тънък влажен слой, който е идеална среда за развитие на бактерии и гъбички. При екологичния метод с кърпите ACT®от ултрамикрофибър ACTEX®влакното поема замърсяването и не оставя следи върху третираните повърхности. Бактериалната среда след почистване с ACT® кърпа се редуцира до 99%.Дебелината на всяко влакно е по-малко от 1/100 от дебелината на човешки косъм. Това е по-малко от повечето бактерии и мръсни частици, а специалният метод на сплитане на влакната подсилва ефекта. По този начин се оформя абсорбираща повърх-ност, която поема мръсотията. Когато влакната на кърпата са сухи, прахта и замърсяванията се свързват на повърхността им чрез статично привличане. Когато влакната са влажни, замърсяванията се улавят благодарение на капилярни сили на взаимо-действие.

Какво можете да почиствате с ACT®кърпата?
С кърпите ACT® можете да почиствате: мебели, плочки, умивалници, прозорци, огледала, дръжки на врати, кранове на чешми, телефони, телевизори, компютри, очила и още много предмети. Опитайте сами и почистването ще се превърне в удоволствие!

Знаете ли, че?
Европейски стандарт:
Влакно с по-малко от 1 дение = микрофибър
Влакно с по-малко от 0,5 дение = ултрамикрофибър
Специалното влакно ACTEX® е с 0,27 дение (Denier)
Дение (Denier) е мерна единица за линейна плътност на масата на влакната.
Едно влакно е със стойност 1 дение, ако 9 000 метра от това влакно тежат 1 грам.

Как да използвате кърпата?
Прегънете кърпата три пъти по ширина и ще получите общо 16 чисти повърхности, които да използвате. Сложете дланта на ръката си върху сгънатата кърпа и забършете с леки движения.
Златни правила:Използвайте кърпата суха за почистване на прах, а влажна за всички останали случаи. Кърпата може да се пере при температура до 95° С, когато е силно замърсена и пренаситена с прах и замърсявания. При пране използвайте перилни препарати без избелващи средства и омекотители! Не перете с други тъкани, защото ще поеме влакна или мърсотия от тях. Не използвайте за подсушаване на боядисана коса.
Трайност на ACT®кърпите:Издържат повече от 900 изпирания при 95° С, при което ефективността им не се губи.
Състав: ACT®кърпите са тъкани от 100% влакно ACTEX®. Влакното е одобрено от OKO-TEX®standard 100 (система за сертифициране на текстил – суровини, междинни и крайни продукти – на всички етапи на производството и тестиране за вредни вещества като предохранител-на мярка за предпазване на здравето). Състои се от 80% полиестер и 20% полиамид.

Зареждане...