Барбекю-тиган XXL със стъклен капак (35 х 24 см)

Код: 22502

Пазарна цена: 170.00 лв.  

169.00 лв.

Вие спестявате: 1.00 лв. (1%)
-1%
В наличност
10 ден

Цена: 169 лв
Код: 22 502
Обем: 2.8 л
Тегло: 2.7 кг

Предназначение:

С помощта на този широк тиган могат да се приготвят едновременно големи количества пържоли, шишчета, шницели, риба, зеленчуци и др. Овалната форма съчетава елегантност, ефективност и дълголетие. Тиганът ще Ви позволи бързо да нахраните голяма компания – гурме любители.

Удобна и лесна употреба:

Необходимо е само да загреете леко тигана и да поставите върху нагорещената му повърхност предварително овкусени месо или риба. Незалепващото и незагарящо дъно ще Ви позволи да приготвите всичко това без никаква мазнина. Месото и рибата сами пускат сокове и мазнина, които ще се стекат на дъното на тигана. Специално за това е изработено оребрено дъно.

Дъното:

Ребрата предотвратяват контакта на храната с мазнината и водата, които се отделят в процеса на готвене. Месото и рибата в този случай запазват своите сокове, които при обикновените тигани обикновено се стичат на дъното и прегарят. Така те губят голяма част от своите ценни хранителни съставки и вкуса си. За да премахнете натрупаната мазнина, която се е отделила в процеса на готвене, от двете страни на тигана има специални улеи, за да я отлеете по-лесно.

22502 1

Капакът:

Ако не сте голям фен на ястия с хрупкава коричка, можете да готвите месото или рибата в собствения им сок. За това тиганът има термоустойчиво стъкло на капака, с който можете да задушавате.

Тиганът няма да позволи на месото или рибата да се разварят, а ще използва естествената марината на продуктите. Храната може да се приготви „на пара”, като, специално за това, капакът е снабден с парен клапан.

Можете да допълвате вода (с цел задушаване) или някакъв подходящ сос към съответното ястие, без да отваряте капака, а само да наливате внимателно в улеите, разположени от двете страни на тигана. Съдът без проблем издържа на температура до 260° C. Специалната дръжка не се нагрява, не се плъзга в ръката и може да издържа на високи температури.

ВНИМАНИЕ! Тиганът няма феромагнитна вложка и не е подходящ за индукционни котлони.

 

22502 2 22502 3 22502 4
Зареждане...