Комплект керамични ножове – 2 бр.

Код: 22521

146.00 лв.

В наличност
10 ден

Цена: 135 лв
Код: 22 521
Параметри: 21 см, 28 см

Какво означава керамични ножове?

„Керамични ножове” – това са ножове от циркониев диоксид ZrO2 (свръх твърд материал) и керамика. Този съвременен материал се използва вече и в стоматологията; в производството на ювелирни изделия (познатия на всички заместител на брилянта – фианит); в авио и машиностроенето и т.н.

Най-вероятно вече сте чули за уникалните качества на керамичните ножове. Действително отзивите на хората, които вече ги ползват са много позитивни.

Технология на прозводство на керамични ножове STONELINE®:

Както се подразбира от начина, по който ги наричаме, керамичните ножове са произведени от изключително здрава керамика. По-точно това е керамичен прах, от който с помощта на мощни преси, чрез голям натиск, се оформят заготовки. Те са много крехки и биха се счупили лесно дори при лек удар. Разбира се, това се променя коренно след изпичането на ножа при температура около 1400 градуса. Резултатът е изключително здрав, но все още тъп нож. Заточването става чрез шлайфане с диамантен диск. Ножовете, произведени по тази технология, в последствие не се нуждаят от заточване и остават остри и здрави години наред.

22521 2

Какви са предимствата на керамичните ножове:

  • Винаги остри и изключително здрави – това са най-важните качества за всеки нож
  • Никога не ръждясват, за разлика от обикновените метални ножове
  • Не усещате метален вкус в храната
  • Ножовете са леки и удобни за работа
  • Измиват се лесно

 

Химическа неутралност. При продуктите, които режете с керамичните ножове, не произтича никаква химическа реакция, не се окисляват, т.е. съхраняват всички полезни свойства. Сплавта е устойчива на корозия.

Зареждане...